Üniversitemiz Paydaşlarının Eğitim Talepleri

Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörlüğü tarafından Trabzon Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri ve idari personeli için “Seminer/Eğitim Konu Talepleri” başlığında bir çevrimiçi anket düzenlenmiştir. Bu anketin temel amacı üniversite paydaşlarının Dijital Dönüşüm Ofisinden talep ettikleri seminer/eğitim konularını tespit etmek ve daha verimli çalışmalar yapılmasına katkıda bulunmaktır.
Yapılan anket sonucunda, tüm katılımcılar göz önünde bulundurulduğunda, katılımcılardan en çok "Yapay Zeka Uygulamaları" konusunda talep olduğu görülmektedir. Daha sonra en çok istenilen eğitim/seminer konusu ise "Sunu Uygulamaları" ve "Görsel Uygulamalar”dır. Bunları sırasıyla “Animasyon Uygulamaları” ve “Ölçme Değerlendirme Uygulamaları” takip etmektedir.

Şekil 1. Anket genel sonuçlarında en yüksek puanlı ilk beş konu

Ayrıca akademik personellerin, öğrencilerin ve idari personellerin talepleri, kendi içlerinde değerlendirildiğinde en çok oya sahip üçer tane eğitim/seminer konusu ve talep yüzde oranları ekteki görsellerle gösterilmektedir.

Şekil 2. Anket özel sonuçları