Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörlüğü

Hakkımızda

Üniversitemizde dijital gereksinimlere cevap verebilmek ve dijital üniversite olma yolunda gelişim sağlayabilmek için Rektörlük Makamının 17.05.2019 tarih ve 37970082-050-E.1023 sayılı senato kararı ile Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörlüğü kurulmuştur. Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörlüğü kuruluşundan itibaren yönetim, araştırma ve eğitim faaliyetlerini yürütmenin yanı sıra üniversitemizde elde edilen birikimin topluma katkı sağlayan faaliyetlere dönüştürülmesinde daha etkili bir sürecin işletilebilmesi için uygun dijital teknolojilerin araştırılması, uyarlanması, geliştirmesi ve yaygınlaştırılması misyonuyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede; üniversitemizdeki iç paydaşların dijital dönüşüm farkındalığının artırılması; mevcut eğitim programlarının dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda geliştirilmesine katkı sağlaması; bilgi ve iletişim teknolojilerinde gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinde öncelikli alanları tespit ederek bunlara yönelik özel teşvik sisteminin uygulanmaya konulması; ilgili birimlerle işbirliği çerçevesinde dijital üniversite ve dijital eğitim dönüşümü ile siber güvenlik, sosyal medya ve araçları, yapay zeka, büyük veri ve ileri analitik, nesnelerin interneti, artırılmış/sanal gerçeklik, bulut bilişim gibi yeni yaklaşımları içerecek farkındalık ve kapasite oluşturacak eğitimlerin hayata geçirilmesi; dijital dönüşüm çalışmalarının izlenmesine ve değerlendirilmesine yönelik çeşitli faaliyetlerin yürütülmesini sağlamaktır. Bu bağlamda aşağıdaki temalar çerçevesinde kurum iç ve dış paydaşlarımızla çalışmalar yürütmek temel amaçlarımızdandır.

 


Dijital Dönüşümü Etkinleştirme


İşbirliğini Arttırma

Üniversitemizin tüm birimlerinde dijital dönüşüm farkındalığını arttırmak, dijital dönüşümü etkinleştirmek ve dijital dönüşüm koordinasyonunu sağlamak.

Dijital yetkinliğe sahip işgücü oluşturarak üniversite ve diğer kurumlar arasındaki işbirlikli çalışmaların artırılmasını sağlamak.

 


Verimlilik


Büyük Veri

Üniversitemizin eğitim, araştırma ve yönetim boyutlarında dijital dönüşüm sayesinde verim ve kalitenin arttırılmasını sağlamak.

Eğitimde Büyük Veri çalışmalarını uygulama yönünde faaliyetler yapmak.

 


Dijital Yeterlilik


Kurum İçi Koordinasyon

Dijital yeterlilik konularında eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenleyerek yetkin bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak.

Üniversitemizin diğer birimleriyle disiplinler arası araştırmaların planlanması veya yürütülmesini sağlamak.

Menüyü Kapat