Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörlüğü

DDO Bilgilendiriyor - Kitlesel açık çevrimiçi ders platformlarından ücretsiz eğitim alabileceğinizi biliyor musunuz?

edX

2012 yılında Harvard Üniversitesi ve MIT iş birliğiyle kurulan edX, 2021 yılında 2U Inc. tarafından satın alınmıştır. Dünyanın önde gelen üniversiteleri ve kuruluşları tarafından sunulan binlerce çevrim içi kursa ev sahipliği yapan platform, geniş bir yelpazede ücretsiz ve ücretli eğitim içerikleri sunarak bireylerin kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Kullanıcılar, yapay zeka, veri bilimi, işletme, sağlık bilimleri ve daha birçok alanda uzman eğitmenlerden ders alarak, sertifikalar ve hatta akredite online dereceler edinebilirler. Açık kaynaklı yazılım platformu Open edX altyapısını kullanarak, dünya çapında eğitim ve öğretim erişilebilirliğini artırmayı amaçlamaktadır.

Kaynak


Coursera 

Coursera, 2012 yılında Daphne Koller ve Andrew Ng tarafından, dünyanın dört bir yanındaki öğrencilere hayat değiştiren öğrenme deneyimleri sağlama vizyonuyla kurulmuş küresel bir çevrimiçi öğrenme ve kariyer geliştirme platformudur. Coursera, önde gelen üniversitelerden ve şirketlerden çevrimiçi kurslara ve derecelere erişim sağlamaktadır. küresel bir çevrimiçi öğrenme ve kariyer geliştirme platformudur. 350'den fazla önde gelen üniversite ve şirketle ortaklık kurup dünya çapında esnek, uygun fiyatlı, işe yönelik çevrimiçi öğrenim sunmaktadır. Coursera’da ücretsiz veya ücretli kurslar ve sertifika imkanları bulunmaktadır.

Kaynak 1, Kaynak 2


Udemy

Udemy, 2010 yılının başlarında Eren Bali, Oktay Çağlar ve Gagan Biyani tarafından kuruldu. Udemy, öğrencilere ve yetişkinlere yönelik, profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan kurslarla dolu bir çevrimiçi öğrenme platformudur. Platform hem eğitmenlere seçtikleri konularda çevrim içi kurslar oluşturma imkanı vermekte hem de kurs almak isteyenlere çevrimiçi öğrenme fırsartı sunmaktadır. Eğitmenler, video, PowerPoint sunumları, PDF belgeleri, ses dosyaları, zip dosyaları ve canlı dersler gibi çeşitli içerikleri platforma yükleyebilirler. Udemy’i kimi şirketler (Udemy for Business), çalışanlarını terfi ettirmek için kullanmaktadır. Öğrenciler ise iş ile ilgili becerilerini geliştirmek için Udemy üzerinden kurslar alabilmektedir. 75 binden fazla eğitmen, 250 binden fazla kurs ve 75 dil içeriği ile oldukça zengin bir eğitim platformudur. Udemy’de ücretsiz ve ücretli kurs içerikleri bulunmaktadır.

Kaynak


FutureLearn

FutureLearn, dünya çapında önde gelen üniversiteler ve kurumlarla iş birliğiyle sunulan çeşitli kursları barındıran bir geniş açık çevrimiçi kurslar (MOOC) platformudur. Kullanıcılar, farklı alanlarda geniş bir ders yelpazesi arasından tercih yapabilirler. Her kurs, video dersler, okuma materyalleri, quizler ve forumlar gibi etkileşimli öğrenme araçları ile zenginleştirilmiştir. Bu sayede kullanıcılar, aktif bir öğrenme süreci yaşayabilirler. Kullanıcılar, derslere istedikleri zaman ve yerden erişebildiklerinden esnek bir öğrenme içkanı sunulmaktadır. Platformda hem ücretli hem de ücretsiz içerikler bulunmaktadır.

Kaynak


Khan Academy 

Herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz bir eğitim imkanı sağlama misyonu olan ve kar amacı gütmeyen bir kurum olan Khan Academy, öğrenmek isteyen herkes için ücretsiz eğitim desteği vermektedir. Öğrenciler, kendi hızlarına göre alıştırmalar yaparak eksik oldukları konularda ilerleme kaydedebilir ve öğrenme süreçlerini hızlandırabilirler. Öğretmenler ise öğrencilerinin bilgi eksikliklerini belirleyip her bir öğrenciye özel ödevler vererek ihtiyaçlarını birebir karşılayabilirler. Matematik ve fen bilimleri gibi bir  çok konuda içerikleri bulunmaktadır.  Sunulan tüm içerikler ise tamamen ücretsizdir.

Kaynak


Udacity 

Udacity , Stanford Üniversitesi tarafından 2011 yılında sunulan ücretsiz bilgisayar bilimi dersleri ile başlayan büyük çaplı açık çevrimiçi kurslar sunan bir platformdur. Platform, hem bireysel öğrenicilere hem de şirketlere yönelik kurslar sunarak, teknoloji alanında kendini geliştirmek isteyen profesyoneller için önemli bir kaynak sağlamaktadır.  Bu çevrim içi eğitim platformu, özellikle teknoloji ve iş dünyasına yönelik Nanodegree (Nano Derece) programlarıyla tanınır. Yapay zeka, veri bilimi, programlama, bulut bilişim ve dijital pazarlama gibi alanlarda eğitimler sunar.  Ücretsiz ve ücretli kurs içerikleri mevcuttur.

Kaynak


yazı tipi, grafik, metin, grafik tasarım içeren bir resimYapay zeka tarafından oluşturulan içerik yanlış olabilir.BTK Akademi

BTK Akademi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde, bilgi teknolojileri alanında eğitim ve gelişim fırsatları fırsatlarını desteklemek amacıyla 2017 yılında kurulmuş bir eğitim merkezidir. Sınıf içi ve çevrim içi eğitimlerle bilgi teknolojileri alanında derinlemesine bilgi ve pratik deneyim sunan BTK Akademi, 2.5 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan çevrim içi eğitim portalı ile Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamaktadır.  Bu merkez, hem yeni başlayanlara hem de profesyonellere yönelik çeşitli eğitim programları sunmaktadır. Tüm eğitimler ücretsiz olup, katılımcılara eğitim sonunda sertifika verilmektedir. 

Kaynak

İlgili Resimler

Menüyü Kapat